100 лева ще е глобата за тупане на покривка през терасата

...
100 лева ще е глобата за тупане на покривка през терасата
Коментари Харесай

Общината ще глобява и за тупане на покривки от балкона

100 лв. ще е санкцията за туптене на завивка през терасата - това е записано в новата проектонаредба за обществен ред в София. Текстовете получиха много рецензии от жители по време на вчерашното обществено разискване, предава Дарик.

Изненадващо, рестрикциите за пиещите бира в парковете не бяха на дневен ред, за разлика от концепцията за въвеждане на нов правилник, съгласно който уличните музиканти и самодейни създатели би трябвало да се изявяват на избрани от общината места. Освен това се оказа, че Столична община е в нарушаване като разрешава оцветяване на пешеходни пътеки в града. От " Пътна полиция " са безапелационни, че зебрите не могат да имат различен цвят, с изключение на този, който е записан в закона.

Според Владимир Янев от КАТ не може да има изкуство на пътя: „ По „ Раковска “ имаше едни пъпеши и дини, които са в прорез с всички правила и утежняват видимостта. Върху пътната маркировка е неприемливо. Става въпрос за човешки животи. И в случай че на следващия ден, не дай си Боже, загине човек на такава пешеходна пътека, не знам кой ще върви да изяснява в съда “.

На първото публично разискване Павел Димов обърна внимание на текстовете, които се отнасят до санкции поради туптене на килими и други предмети от балконите:
„ Влизайки в този проблем, ако някой си изтупа каренцето от холната маса или чаршафчето на леглото, предстои на санкция и изтупването на каренцето ще му коства 100 лв., което е парадокс. Ако някой може да ми каже от кое място мога да изтупам каренцето или чаршафа? Въпросът е да се уточни текстът. Моето предложение е непосредствено - изтупване на килими, изтръскването отпада, изхвърляне на хранителни боклуци и други боклуци “, сподели Димов. 

Уличните създатели също попадат под ударите на текстовете. Местният парламент желае да се обособят места за самодейното изкуство, а жонгльорите по светофарите, въобще да нямат право да правят действия на пътното платно. Това провокира недоволството на част от тях.

Следващият четвъртък ще има повторно публично обсъждане за новите правила за ред в София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР